Seilflyguttas tur til Hanstholm 2011

FMKS ÅRLIGE TUR TIL HANSTHOLM 3-8.mai 2011

Like sikkert at våren kommer etter at vinteren har sluppet taket så drar en fast gjeng av medlemene i Fredrikstad modellflyklubb til Hanstholm for leke og kose seg med RC seilfly under gunstige oppvindforhold.

Tradisjonen tro, dro de fem første deltagerne via Oslo med ferge til Fredrikstadhavn. Som vanlig var Electric Flight varslet og stilte opp tidlig onsdag morgen. Alle fant seg ting og dingser de hadde behov for. Deretter var Hanstholm neste destinasjon.

Etter proviantering og installering i hytten var det bare å rigge til et eller flere seilfly for deretter begi seg ned til hanget ved havna. I dag var vinden gunstig her og vi fikk luftet seilerne for første gang i år.

Hanstholm og omegn er så kjent for sine fine hangforhold at en må finne seg i å dele plassen med mange andre. Denne gang var det 8-10 tyske seilflyentusiaster  ute i samme erend.

I løpet av natt til torsdag ankom resten av FMK-gjengen som hadde reist over Gøteborg og vært innom samme hobbyfirma i Fr-havn.hvor de handlet til den store gullmedalje.

 Hadde ikke vært godt med tilsvarende mange fly i lufta

Torsdag opprant med sol og frisk vind fra vest. Hanget ved havna ble gitt opp og forflytting til det gamle fyret var et godt valg. Forholdene her var nok i tøffeste laget for de fleste på grunn av kraftig vind og trange landingsforhold.

Fredag; Lovende vindstyrke og retning for Trafohanget. Vindretningevar ikke optimal slik at det var noe krevende å holde flyet oppe. Ved lunchtid kom det noen regndråper. Men noen ganger har en mer flaks

enn forventet. En svak vind rett mot hyttehanget fikk noen til å prøve seg. Etter hvert frisknet den til, og det hele utviklet seg til maksimale forhold. Sjelden har så mange av oss fløyet på samme gang.

Lørdag; Østlig vind som de mest ihuga prøvde seg på. I det store hele en

dårlig flydag. Trøsten var en god og hyggelig fellesmiddag.

Hanstholm med sine omkringliggende klitter som gir muligheter for hangseiling i nesten alle vindretninger blir mer og mer populært blant RC-seilflyentusiaster fra Skandinavia og  i særdeleshet fra Tyskland. Dette fører ofte til at det til tider blir  ganske folksomt på hangene, men takket være nytt radioutstyr på 2,4Ghz, så kommer ikke fly ut av kontroll på grunn av sammenblanding av kanaler som skjedde tidligere.

Det var en positiv og fornøyd gjeng som søndag bega seg hjemover via Fredrikstadhavn (og Electric Flight)

Det er bare å glede seg til neste tur.


Kjente fjes og stolte

Foran fra venstre: Jon, Pål, Robert, Per, Jon Helge, Ib, Svein, Erik.

Bag fra venstre: Birger, Ragna S, Per-Olav, Ragnar G, Tore, Svein O, Jon,  Anders

Comments are closed.