Seilflyguttas tur til Hanstholm 2010

FREDRIKSTAD MODELLFLY KLUBBS SEILFLYGRUPPE PÅ TUR TIL HANSTHOLOM 13.- 18. april 2010

I år var det 20 år siden FMK`s seilflyinteresserte første gang dro til Hanstholms fantastiske klitter for å kose seg med hangflyving. I år var vi 14 forventningsfulle entusiaster som dro avsted. De av som er pensjonister står fritt til å reise uten å tenke på dager som må rettferdiggjøres hos  mer eller mindre forståelsesfulle arbeidsgivere.
Derfor dro ”oldtimerne”  av gårde med Stenaline fra Oslo til Fredrikshavn tirsdag kveld, og vi ankom Danmark tidlig onsdag morgen. Electric Flight Equipment var forhåndsvarslet og gjorde en bra morgenhandel hvor blant annet 2,4 Ghz ombyggingsutstyr ble kjøpt inn.
Etter et par timer biltur og tid til nødvendig proviantering ankom vi hyttene i Vigsø. Dagen var ennå ung og en behagelig nordavind kom inn fra havet og skapte perfekte forhold på ”hyttehanget” hele resten av vår første dag i Danmark.
Resten av følget ankom onsdag kveld og natt til torsdag. Disse hadde også vært innom nevnte etablissement i Fredrikshavn og lagt igjen en betydelig mengde tusenlapper.
Som værmeldingen hadde meldt flere dager i forvegen fikk vi dreining mot vest og økende styrke.
I tiden fram til hjemreise søndag fikk vi prøvet de fleste hangene og de tøffeste fløy lørdag litt syd for fyret i  i en vindstyrke målt til 9 m/s på hangkanten.
Kraftige vinder gjør ofte landingsforholdene mer eller mindre risikable, noe som undertegnede fikk merke da han kjente et kraftig dunk i bakhodet og stupte i gresset. Det var en tysk modellflyvenn som under et komplisert landingsforsøk mistet kontrollen. Alt endte bra med både fly og person. Av andre litt uheldige hendelser, fikk en parkert tysk bil en liten bulk i siden av et av våre fly under tøff landing. Slike episoder bør vi ta til ettertanke og lære noe av.
Søndag morgen var det hjemreise via Fredrikshavn og Gøteborg.

Evaluering:
Vellykket tur til Hanstholm i år også. Flyving hver dag, men kunne nok ønsket litt rolige vinder slik at alle hadde fått fløyet mer, og visse uhell vært unngått.

 

Per-Olav Eriksen

 

Comments are closed.