Rapport fra tur til Hanstholm 7 – 14 april 2013

Værmeldingen for uken var ikke den beste før vi dro med østavind, gråvær og regn på torsdag og fredag.

Ib, Jon og Tore dro med Stena Line fra Oslo søndag kveld og ankom hytten kl 8.30 mandag morgen. Birger hadde reist på lørdag, så han hadde nettopp stått opp når vi kom. Denne dagen var det perfekte forhold ved hytten.

Tirsdag og onsdag var det sol og 7- 10 m/sek fra øst, så da ble det stubbehanget. Onsdag kveld ankom resten av gjengen 9 stk i minibuss via Gøteborg

Torsdag våknet vi til snø på bakken, sludd og regn, og kald vind fra øst. Vi prøvde oss på stubbehanget, men det var for lite vind. Ut over dagen dreiet vinden mot nordøst, og det ble det flyging ved hytten og fine forhold, men kaldt.

Fredag startet med litt yr i luften, men etter hvert ble det fine forhold på hyttehanget og mye flyging. Tor Mikkelsen fløy en ASW 22BL på 5,3 meter med kraftig motor og påmontert kamera i heftige lowpass, og resultatet ble vist på kvelden

Lørdag startet grå med lite vind fra nordvest, men etter hvert klarnet det opp og det ble flyging på hyttehanget. Vinden var svak, så forholdene var marginale for hangflyging, men med litt hjelp av motor gikk det bra. Etter hvert ble det mest flyging med elektro motorfly ved hyttene. Tre av oss dro ned til hanget ved havnen men vinden dreiet, så vi flyttet til fyret hvor det var perfekte forhold.

Oppsummert ble det en fin uke på Hanstholm med bedre vær enn meldt på forhånd.

 Tore

     


Comments are closed.