Rapport fra Hanstholm 2020

Gutta på hjemtur med Colorline

Tur til Hanstholm 2020

Seilflygutta, 8 stk i år, hadde planlagt og bestilt hytter og ferge for tur til Hanstholm uke18, men så kom Corona`n og Danmark stengte grensene. Dette medførte mye styr med avbestillinger og diverse, men etter hvert bestemte vi oss for å prøve å dra andre uken i september hvis Hanstholm ikke ble erklært rødt område.

Vi var spente hele sommeren mens Århus og Shelland var røde. Men det holdt, og vi dro 8 september med Colorline fra Larvik.

Jon A. Jakobsen og undertegnede ankommer Hanstholm tirsdag 8 sept.via Larvik og Hirtshals.
Etter å ha handlet mat og installert oss på hytta, forsøkte vi oss på havnehanget med vinge og Blaze seilfly, men det blåste ca 10 -11m/s så det ble litt mye turbulent.

Onsdag skinte solen, men det blåste 12 –13 m/s fra nordvest, så det ble ingen flyging på Jon og meg den dagen. Resten av gutta Svein Opsahl, Anders Opsahl, Tor Mikkelsen, Arild Stordahl og Frode Andersen ankom på ettermiddagen også via Hirtshals.
Etter å ha flyttet inn på nabohytta, forsøkte de seg litt med motor på hyttehanget.

Torsdag, bestemte de seg for å dra ned til Toftum ved Humlum, ca 1,5 time kjøring sydover, for å fly der. Der var det bra forhold, og de fikk fløyet mye selv med mye vind.
Jeg forsøkte meg ved fyret, men det ble for turbulent og for skrått.

Fredag, skyet vær og 8-9 m/s fra syd på formiddagen, og dermed fine forhold på trafohanget. Vi fløy fra fra 11 til 16 da vi dro på Havnegrillen for å spise. På ettermiddagen dreiet den litt mer mot vest og økte til 12-14 m/s men forholdsvis lite tubulent, så det var greit å fly. Vi fløy til ca kl 18 da det begynte å regne litt. En heftig men bra dag på hanget.

Lørdag dro gutta igjen sydover til en plass som het Bovbjerg en halvtime vest for Humlum. Bra for vestlig vind, men litt dårlige landingsforhold. Arild,Jon og jeg ble igjen å fløy ved fyret. Det var heftig, blåste opp i 14 m/s men det gikk greit bortsett fra noen små skader ved landing.

Søndag var tid for hjemreise med Colorline superspeed.
Bra tur tross mye vind, men ikke kaldt.

Tore Haraldsen

  • Arild Stordahl i vinden 14 m/s

Comments are closed.